Op achtjarige leeftijd speelde Mieke in haar eerste musical; The King and I van de Jongestem, een amateur jeugd-musical vereniging in haar geboortestad IJmuiden.

Het  repeteren alleen al vond ze geweldig, maar op de avond van de eerste voorstelling, op het moment dat het zaallicht uitging, het geroezemoes van het publiek verstomde en de ouverture inzette wist ze; dit wil ik doen. Dit wil ik worden als ik later groot ben.

Repetities voor de Jongestem waren op maandagavond, woensdagavond en twee maanden voor de uitvoering vaak ook op zondag.

Het was echter nog niet genoeg, want naast de Jongestem ging Mieke meewerken aan projecten die opgezet werden door Miel Gouda. Miel Gouda, toen al een jong talent in de dop, zette zijn eigen theaterbedrijf op; Emileo Theaterproducties.

Op haar middelbare school, het Ichthus College in Driehuis, begon deze passie voor muziek en theater nog serieuzere vormen aan te nemen. Naast de jeugdmusicalvereniging  op maandag en woensdag en Emileo Theaterproducties op elk mogelijk vrij moment, ging ze meedoen aan de schoolmusical onder leiding van Dolf Schelvis op vrijdag- en zondagmiddag.

Dolf Schelvis is in Velsen een begrip, en heeft al veel jonge talenten geholpen op hun weg naar het conservatorium en de kleinkunst academie.

Mieke kan zich nog heel goed herinneren dat ze Dolf Schelvis om hulp vroeg.

“Als Dolf niet dacht dat je ‘het’ in je had, dan voelde dat als een vonnis. Als hij toen had gezegd dat ik het naar zijn mening niet zou redden, dan had ik waarschijnlijk nooit auditie gedaan.”

Maar in 2002 deed ze met hulp van de heer Schelvis auditie voor de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst academie en werd ze aangenomen.

Ze had er onder andere les van Paul de Munnik, Kees van Kooten, de Vliegende Panters, Paul de Leeuw, Adelheid Roossen en Ruut Weissman.

“Het was zwaar, maar ik vond het heerlijk op die school. Je waande je echt op een fame-school, met repeterende mensen in prachtige kostuums in de gangen, en danseressen die in de split aan een tafel hun lunch zaten te eten.”

Toch was dit niet de school die uiteindelijk bij haar droom paste. Ze wilde meer zingen, meer de musicalrichting op. In 2005 deed ze daarom auditie bij Codarts, het Conservatorium te Rotterdam, afdeling Muziektheater. Ze werd aangenomen.

“ik heb daar nooit spijt van gehad. De Kleinkunst Academie was fantastisch, maar bij Codarts kwam ik thuis.”

Ze had er les van onder andere Alberto ter Doest, Frederique Sluyterman van der Loo, Arlon Luijten,Brigitte Odett, Carlos Carcia en Tosca Niterink

Bij Codarts speelde Mieke in verscheidene projecten zoals ‘ The Wild Party’ (Mae), ‘Six Woman with braindeath of expiring minds want to know’  (Flower, Promqueen) Dreamgirls (Effie White), The High Potentials, de Showcase 2008 en 2009 en Avenue Q als eigen project.

25 juni 2009 studeerde ze af.

In december 2009 kwam ze in haar eerste productie terecht en kreeg ze de rol van Zuster Sophie in de tour van The Sound of Music van V&V entertainment.

Met deze productie toerde ze door Nederland en België en speelde ze onder andere in het nieuwe Luxor theater en Carré.